Adventitia nedir?



Adventitia, vücuttaki bazı organ ve yapıların en dış tabakasında bulunan bir bağ dokusu türüdür. Diğerleri yağlama için seröz akışkanlar üreten bir membran olan serosa ile kaplanabilir. Bu tip doku, vücudun her yerinde, Seo uzmanı abdominal organların dış kaplamasından kan damarlarının dış tabakasına kadar her yerde bulunur . Adventisyayı içeren bir bozukluğun en kötü şöhretli örneklerinden biri, birleşik hastalıkların parçalanmasına ve eşlik eden bir dizi tıbbi problemlere neden olan bir hastalıktır.
Bu doku esas olarak çok güçlü ve oldukça esnek bir materyal olan kolajenden oluşur . Tunica adventitia olarak da bilinen adventitia, organları desteklemek ve desteklemek için tasarlanmıştır. Organları farklı Seo hizmeti fiziksel yapıları birbirine bağlamanın yanı sıra yerinde tutar ve organların şeklini koruyabilmesi için altta yatan dokular için net bir çerçeve oluşturur. Bu organ işlevini korur.
Ek olarak, adventitia altta yatan yapı için bir savunma katmanı sağlar. Enfeksiyöz materyaller vücutta gevşerse, organlar ve kan damarları gibi yapılara nüfuz etmeden önce bu doku katmanından geçmeleri gerekecektir. Eklenen bariyer, bazı durumlarda enfeksiyonun yayılmasını önleyebilir. Aynı zamanda vücut darbe veya delinme gibi bir travma geçirdiğinde amortisör görevi de görür. Bu, organları ciddi hasarlardan korumak için çok yararlı olabilir.
Bazen bağ dokusu hastalığa veya yaralanmaya yanıt olarak kalınlaşır. Adventisyada bu, potansiyel olarak bir soruna neden olan, daha fazla sertlik ve sertlik oluşturabilir. Kalınlaşma ayrıca , hasar meydana geldiği zaman herhangi bir problem fark edilmemiş olsa bile , iltihap veya yaralanma öyküsü olduğuna dair kanıt olabilir . Vücuttaki hastalık öyküsü, bazen enfeksiyon veya ilk yaralanmanın çok geçmesinden sonra bile doku hasarı ile ilişkili anlatım doku değişikliklerini araştırmak suretiyle izlenebilir.
Kurumsal seo Bağırsak dokusunda incelendiğinde ve bazı bağ dokusu bozukluklarında görüldüğü gibi, bağ dokusunun incelmesi hasta için felaket olabilir. Adventisler birbirinden ayrıldıkça, alttaki yapı çökebilir, içeriğini serbest bırakabilir. Kürek kemiğinde, diş etleri artık yapısal destek sağlamadığı için serbest dişlere giden serbest kanama diş etlerinde görülebilir. Bağ doku bozukluğu olan hastalar, organlarının koruyucu dış duvarları parçalandıkça ve artık işlevlerini yerine getiremedikleri için organ yetmezliği de geliştirebilirler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?