Toksik Nedir:



Bir toksik olarak, bir zehir veya toksine ait olan veya ona ait olanı belirleriz . Bu bağlamda, bir toksik madde canlı bir organizmanın işleyişindeki etkilerini, bozuklukları veya şiddetli bozuklukları üreten biridir ve hatta ölüme neden olabilir.
Bir toksik madde olarak ölçülür toksisite bir Seo hizmeti   zarar içsel özelliği, yani. Bu maddeler, çeşitli yollarla vücut ile temas haline gelebilir: sindirim, soluma, emme uygulama, enjeksiyon ya da bir organizma içinde uzayabilir. Bu nedenle bunlar için gereken olarak sınıflandırılır endojen toksik maddeler (bir gövde içinden gelen) ya da eksojen (dışarıdan).
Bitki organizmalar (bazı mantarlar) ya da toksik sentetik kimyasal işlemlerle insanlar tarafından geliştirilen olabilir ve (örneğin, yılan zehiri) hayvanlardan gelebilir Ekzojen toksiktir.
kelimenin kendisi Latince gelen  toxicum sırayla 'zehir zehir okları' anlamına gelen Yunanca τοξικὸν φάρμακον (toxikon PHARMAKON), gelir.
toksikoloji
Gibi toksikoloji denir bilim toksik maddelerin çalışmalara odaklanmıştır . Bu nedenle, toksikoloji, fiziko-kimyasal bileşimi, Kurumsal Seo  canlı organizmalarda değişiklik üretme kapasitesi ve benzer değişimlerin meydana geldiği mekanizmalar ve bunlara karşı koymanın farklı yolları gibi unsurları belirlemekten sorumludur. Ayrıca toksikoloji, toksik ajanları tespit etmek, bunları tanımlamak ve toksisite derecelerini belirlemek için sorumludur. Bu alandaki profesyoneller ise toksikologlar olarak adlandırılmaktadır .

Zehirli ve zehirli
Bir zehir , zehirli bir madde gibi, canlı bir organizma ciddi zarar kapasitesine sahiptir. Bununla birlikte, zehir, bir bireyin hayati organlarının işleyişi üzerinde zararlı etkiler üretmek için bilerek kullanılan toksik bir madde olarak karakterize edilir . Bu etkiler ölüme sebep olabilir veya olmayabilir. Bu anlamda, zehiri ayıran şey, suç amaçlı kullanılan toksik bir madde olmasıdır.

Farmakolojide Toksik
Farmakolojide, toksik etki , bir ilacın , genellikle bir aşırı dozun bir sonucu olarak , bir bireyin organizması üzerindeki istenmeyen etkisine karşılık gelir . Bu nedenle, toksik etki doğrudan iki faktöre bağlıdır: doz, yani, Seo uzmanı organizmanın maruz kaldığı ilaç miktarı ve maruz kalma süresi, yani, maruz kalmanın uzamış olduğu süre miktarı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?