Kızamık ve doğal ilaçlar belirtileri



Kızamık, aşı nedeniyle düzgün bir şekilde geçmesine rağmen, doğal ilaçlar sayesinde daha iyi baş edebildiğimiz bir viral hastalıktır.

Kızamık ve doğal Seo hizmeti  belirtileri
1 Kızamık Tanımı
2 Kızamık komplikasyonları
3 Kızamık belirtileri
4 Nasıl iletilir?
5 Kızamıkların tedavisi
6 Kızamık için fitoterapi ve tıbbi bitkiler
7 Diyetetik
Kızamık için 8 Homeopati
9 Aromaterapi
10 kızamık için diğer doğal ilaçlar
Kızamık Tanımı
Kızamık, viral orijinli bir hastalıktır, özellikle mixovirüs, oldukça bulaşıcıdır. Bu hastalık, semptomlar genellikle inkübasyona kadar ortaya çıkmadığı zaman enfeksiyondan tüm fazlarında rahatsızlık verir.

Şu anda hastalığa karşı aşılar vardır, bu nedenle enfeksiyon çok yaygın değildir, ancak yine de her yıl kızamık vakaları olduğu için onu hafife almamalıyız.
Kızamık genellikle çocukları etkileyen bir hastalıktır, ancak yetişkinler bulaşıcılıktan muaf değildir (daha az ölçüde bulaşıcı olabilir).



Kızamık komplikasyonları
Kızamık benign bir hastalıktır ancak kulak enfeksiyonu, zatürre, ishal, körlük, genelleştirilmiş kanama, ensefalit vb. Gibi komplikasyonları göz ardı edemeyiz.

Kızamık belirtileri
Hastalığın başlangıcında ateş, aşırı mukus ve diğer soğuk algınlığı tipik semptomlardan muzdarip olabilir.

Üçüncü günden yedinciye kadar, hasta ilk başta yüzünde görünmesine rağmen vücutta yayılan deri döküntülerine başlar. Diş etlerinde ve yanakların içinde beyaz noktalar (Koplik noktaları) da görülür.

İlk belirtiler ortaya çıktığında, kızamıktan muzdarip kişi yaklaşık 14 günlük bir kuluçka aşamasına uğrar. Hastalığın başlangıcında bulaşma daha tehlikeli olmasına rağmen, hastalığın inkübasyonunda daha az yoğun olmasına rağmen bulaşmayı dışlayamıyoruz.

Nasıl iletilir
Kızamığın bulaşması veya bulaşması, enfekte kişinin salgılarının solunmasıdır. Hastalıktan muzdarip olan kişi öksürdüğü zaman, hapşırdığı veya konuştuğu kişiyle temas kurduğu kişiyi enfekte edebilir.

Kızamık tedavisi
Tüm virüsler gibi, zaman geçmesine izin vermelisiniz ki hastalık ortadan kaybolur. Tedavi edici tedavi yoktur, ancak kızamığa neden olabilecek rahatsızlık için palyatiftir.

Önleme tedbiri olarak, ziyaretçilere izin verilmemesinin yanı sıra odayı günlük olarak havalandırmanız tavsiye edilir. Kızamık genellikle çok fazla göz rahatsızlığına neden olduğu için aşırı ışıktan (güneş veya Kurumsal Seo   ) kaçınmak da önemlidir.

Kızamık için fitoterapi veya şifalı bitkiler
Çördük: hastalığa neden olan öksürük ile savaş.
Hatmi: öksürüğü yatıştırmak için idealdir.
Büyük muz: öksürüğü sakinleştir.
Dulavratotu: kızarıklık belirtilerini hafifletir, döküntü için idealdir.
Tila: Kızamıkların evrimini geliştirir, huzur verir ve uyumaya yardımcı olur.
Meyan: Yarım bir önemli ölçüde öksürüğü rahatlatır, çünkü bal yarım çay kaşığı meyan kökü tozu çay kaşığı kızamık çocuklar için idealdir.
Eyebright: Gözlerdeki kızamıkların göz semptomlarının ortaya çıkmasına neden olur.
Echinacea ve propolis veya Propolis: savunmaları artırır, erken iyileşmeye yardımcı olur ve fırsatçı enfeksiyonlardan kaçınır.
diyet uzmanlığı
Kızamık geliştirmek için diyetle ilgili bazı beslenme tavsiyelerini takip edebiliriz:

Portakal ve limon suları, özellikle de iştahsızlıktan şikayet edersek, hastalığın başlangıcı için idealdir.
Taze meyveler yemek tavsiye edilir; sebzeler ve beyaz et, balık, her şey ızgarada zengin beslenme dengeli.
Sıvı alımı özellikle çocuklarda dehidrasyonu önlemek için gereklidir.
Kızamık için Homeopati
Kızamık için homeopatik ilaçlar arasında biz vurgulamak:

Apis: ciltte kaşıntı ve yanma, ağrı ve ödem ile ortaya çıkan deri döküntüleri durumunda çok etkili bir ilaçtır. Kişi nefes almakta güçlük çekiyor, susamıyor, ısıda daha da kötüleşiyor ve açık havada gelişiyor.
Aconitum: soğuk algınlığı semptomları, üşüme, huzursuzluk, göz rahatsızlığı, ateş, hızlı nabız, kuru öksürük, cilt kırmızı ve yanma hissi ile.
Antimonium Tartaricum: öksürük ve balgam çıkarma, asteni, boğulma hissi ile baş edemeyen mukozalar.
Bryonia: kuru öksürük, göğüsteki Seo uzmanı  , kuru dudaklar, bol miktarda su için susuzluk. En azından hareketin acı ürettiği için kişinin hala olduğu zaman belirtilir.
Gelsemium: rahatsızlık başlangıcında belirtilen, kişinin daha inaktif, yorgun, uykulu, genellikle üşüme ile ateşi olan mukus, mukusun üst dudağını ve yüzgeçlerini sindirir.
aromaterapi
Aromaterapi kızamık tarafından üretilen rahatsız edici semptomları hafifletmek için faydalıdır.

Papatya esansiyel yağı: uyumadan önce küvette 3 damla koyun. Çocuklarda onları yatıştırdığı ve iyi uyumalarına yardımcı olduğu için çok etkilidir.
Çay ağacı: Göğsünde tatlı badem yağının yanında damlacıkları birkaç damla hastalık başlangıcında hafif bir masaj yapar.
Okaliptüs esansiyel yağı: Solunum problemlerini rahatlatmak için odadaki kaynar suya bir damla birkaç damla koyun.
Kızamık için diğer doğal ilaçlar
Deri döküntüsü ile oluşan skarları önlemek için, doğrudan Evening Primrose, Aloe vera (Aloe Vera) veya Rosehip yağı granit yağı üzerine uygulamak mümkündür.
C Vitamini almak, döküntülerin ve olası yara izlerinin iyileşmesi için iyidir.
En yaygın olarak kullanılan halk ilacı, hastalığın neden olduğu kaşıntı ve ağrıyı yatıştırmaya yönelik zencefil köküdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?