Trajedi nedir:



Trajedi, kahramanı önderliğini kader bir sonuca götüren ciddi ve yüksek temaların temsiliyle karakterize dramatik bir türdür .
Aynı şekilde, bir trajedi olarak , klasik Yunan trajedisinin özelliklerinin baskın olduğu dramatik bir çalışmaya da işaret Seo hizmeti   . Bu anlamda, sözcük Latin tragoedĭa'dan gelir ve bu da Yunan τραγῳδία'dan (tragodia) gelir.
Yunan trajedisinin en önemli yazarları, Sophocles, Aeschylus ve Euripides idi. Ancak şu anda İngiliz William Shakespeare veya Goethe gibi yazarlar trajedinin edebi çarpıtmaları gibi görülmeye devam ediyor.
On Öte yandan, bir trajedi de olabilir üzücü bir durum ya da talihsiz bir gerçektir , bir kişi ya da hatta tüm toplumları etkileyebilir. Doğal afetler, büyük büyüklükteki kazalar, trajik olaylardır.
Bir trajedinin özellikleri
Trajedi, tiyatral bir tür olarak, Antik Yunan kökenli olan bir edebi ifadedir . Bunun gibi, Hırs veya ölümle ilgili, onun Kurumsal Seo  düşüşünden (ölüm ya da ahlaki yıkım) için önderlik etti, bir karakterin hikayesini anlatan, ayet ve yüksek tonda eracompuesto.

Bu anlamda, çatışmalar ve insan tutkularında baskındır . İçinde aktörlerin yanı sıra bir koro da katıldı.

Temelli olduğu temalar, insan yaşamının acı ve çılgınlıklarına odaklanan eski destandan alındı. Öte yandan onun temsili, seyircide Aristoteles'in katliam olarak kabul ettiği duygusal olarak arındırıcı bir tepki yarattı .

Bir trajedinin yapısı
Antik Yunan kökenli bir teatral tür olarak trajedi, bir prolog, bir parodi, bir göç ve bölümleri ile yapılandırılmıştır:

Prolog: koro girişinden önce ne var?
Párodo : koro giriş şarkısı;
Exodus: koroyu geri Seo uzmanı  çekmeye işaret eden şarkı, ve
Bölümler: trajedinin düzgün dramatik kısımları.
Trajedi ve komedi
Trajedi ve komedi, çok farklı özelliklere sahip dramatik alt türlerdir.

Bu bağlamda, bunlar trajedi asil karakterler ve tanrıların tutkularını genellikle küçük sorunlar ve yaşam bayram ve esprili yönlerini hakim komedi içiçe olduğu yüksek eylemi temsil ederken, komik karakterlerin temsil ettiği farklılık veya kahkahalara dönüşen düşük kökenlerden popüler.

Öte yandan, trajedi genellikle kahramanı için talihsiz bir sonuçla sona erer, komedilerde ise sonlanma mutlu olur.

Trajedi ve dram
Geçmişte drama, dramatik türün tüm eserlerini içeren bir terimdi, örneğin, komedi veya trajedi kadar farklı olan alt türler. Bununla birlikte, dram trajedisi genellikle ayırt edilir.

Bu anlamda, trajedi onların tutkuları karşı karşıya asil karakterlerine sahip eylemler ve ciddi durumlarda, temsili ile karakterizedir ve genellikle ölümcül bir sonuç var olduğunu.

dram , bu esnada, duygusal bir tepki içine izleyiciye taşımak temsil hakim gergin durumlar ve çelişkili tutkuların bir tür haline gelecek ve ya edebilir olabilir trajik olaylara yol açmaması.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?