Tulipán nedir?



Bir lale olarak, güzelliği ve renklerinin canlılığı için dünyanın dört bir yanından takdir edilen, altı yapraklı, geniş ve küresel, çan şeklindeki Seo hizmeti  için popüler olan Liliaceae familyasına ait otsu bir bitki diyoruz .
TulipanLale kelimesi, türk 'anlamına gelen Türk tülbentinden türetilmiştir . Bu bitki, bu tür bir başlık ile kapatıldığında çiçeğin benzerliğinden dolayı belirlenmiştir.
Laleler, soğanlı bir kök ve yumuşak bir saplı bitkilerdir. Büyük, radikal ve hançer yaprakları vardır. Çiçeği, ilkbaharda gövdenin üst tarafında doğar. Tohum kapsül şeklindeki meyvede bulunur. Dünyada 150'den fazla tür melezi vardır, melezleri saymaz.

Bu şekilde, lale , şimdi Anadolu'da bir süs bitkisi olarak 11. yüzyıldan beri yetiştirilmektedir . Bu bölgeden, bugün Endülüs topraklarına karşılık gelen Al-Andalus, İspanya bölgesi oldu. Oradan güzelliği nedeniyle popüler oldu ve ekimi tüm Avrupa'ya yayıldı.

Şu anda, tüm dünyada , özellikle Fransa, Hollanda ve Kurumsal Seo   Japonya'da lale yetiştiriliyor ve çiçeklerin renklerinin ve çeşitliliğinin kırmızı, pembe, pasajlar arasında değişmesi nedeniyle, bir bahçe bitkisi olarak ticari olarak sömürülüyor. sarı, beyaz, mavi, mor, turuncu, fuşya, diğerleri arasında.

Bugün bu çiçek, Hollanda'nın bir sembolü olarak kabul edilir. Ayrıca, İran ya da Türkiye gibi ülkeler de ulusal bir sembol Seo uzmanı  olduğunu düşünüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir