Turizm Nedir?



Turizm doğrudan veya dolaylı olarak mal ve iş faaliyetleri, eğlence, zevk, kendi yaşadıkları yer dışındaki kişilere ilişkin mesleki nedenler ve diğerleri destekleyen hizmetler üretmek iş Seo hizmeti  kümesidir.

kelimesinin turizminin ilk tanımı 1942 yılında Hunziker ve Krapf öğretmenler tarafından önerilmiştir , bu turizm olağan alanı dışında insanların çıkık ve tutma, her zaman olduğu gibi fenomenler kaynaklanan etkinlik kümesini olduğunu göstermiştir onların Dislokasyonlar ve kalıcılık, asıl, kalıcı veya geçici kazançlı bir aktivite için kullanılmamıştır.


Dünya Turizm Örgütü, 1991 yılında, o turizm oldu kurulmuş , eğlence nedenlerle bir yıl geçmemişse bir ardışık süre için olağan ikamet dışındaki tesislerde seyahat ederken insanlar tarafından gerçekleştirilen Etkinlik kümesinin iş ve diğerleri.

Ancak, Antik Yunanistan'da turizm doğum ispat ve Yunanlılar katılmak katılmak ve benzeri kültürel gösterileri, kurslar, oyunlar ve zevk geziler yaptı. Aynı şekilde Romalılar, terapötik, dini ve spor amaçlı tesisler inşa eden ilk kişilerdi. Sonra onbeşinci ve onaltıncı yüzyılda sırayla özel geziler önemli bir artış bilgisi, kültürleri, maceralar kanıtladığı biriktirmeye, Keşifler Çağı yaşadı. 

Son olarak, ekonomik alanda değişikliklere on dokuzuncu ve yirminci yüzyılda, bir ülkenin siyaset ve toplum, turizmde güçlü bir artış gösterdi ve bu nedenle turist biçimsel kavram ortaya çıkar. Ancak, 1841 yılında Thomas Cook'la organize turizm , tarihte ilk turizm gezisini hazırlarken doğdu , bugün modern turizmin kökeni . Şu anda kendisi tarafından yaratılan ajans: Thomas Cook ve Oğul, dünyanın en büyük turizm organizasyonlarından biri olmaya devam ediyor.            

Yukarıdakilere atıfta bulunularak, kamu otoriteleri turizmi ekonomik, sosyal, politik, ekolojik, kültürel ve eğitimsel bir Kurumsal Seo   anlamaya başlamış ve böylece 20. yüzyılın ortalarında, turizm faaliyeti tüm dünyaya yayılmıştır. Seyahat acenteleri önemli ölçüde arttı.

Öte yandan, 1983 yılında Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), turisti ve yürüyüşçüyü tanımladı . İlki ile ilgili olarak, 24 saat ve bir yıldan az bir süre, tatil, tatiller, spor, iş vb. Nedenlerle tesislere ziyaretçi olduğunu tespit etti. Yürüyüşçülere gelince, 24 saatten daha kısa bir süreliğine yolculuk yapan yolcular da dahil olmak üzere tesiste konaklayan ziyaretçidir.   

Ancak, turist arazi (tarafından yerinden çıkarabilir kara - tabanlı turizm ), deniz ( deniz turizmi ) ve hava ( hava turizm ) ve yapabilir iç turizmi , bir ülke sınırları içinde yapılan biridir iç turizm ise turizm taşınan dışarı Bir ülkenin hem iç hem de dış sakinleri tarafından ve uluslararası turizm , sınırları dışındaki sakinlerinin turizmiyle karakterize edilir.

Dünya Turizm Örgütü, Dünya Turizm Örgütü Tüzüğü'nün 27 Eylül 1970 tarihinde onaylandığı gün, her yıl 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kurdu.

Ayrıca bkz Hostal .

Araba türleri
İlçede ve toplumun taleplerine olan arasında otomobillerin daha fazla türde, ortaya: Kültür turizmi bilgi, hayatı ve diğer halklar, medeniyetler ve şimdiki kültürlerin ve geçmişin alışkanlıkları artması ile karakterize edilir, spor turizmi motive Bir spor etkinliğinin katılımı veya varlığı için, örneğin: Dünya Kupası'nın bir oyununa katılarak, sağlık turizmi yolcuları, işin neden olduğu fiziksel ve zihinsel bir rahatlama ve insanı yönlendiren telaşlı yaşam bulmaya çalışırlar.

Gelen Yukarıdakilere ek, bu kanıtladığı kırsal turizm , kırsal alanda bussling ve doğa, iklim, manzara temas ve şehrin sakinleri ile kırsal toplulukların yaşam tarzı yaklaşımla tespit etti giriş turizmi alıcı ülkede Seo uzmanı büyümeyi karting belli bir ülkede ziyaretçilerin sayısını ifade eder. In ilave, ekoturizm doğa korumak amacıyla eğlence turizmi, spor veya doğal alanlarda eğitim oluşturduğu, orada bir olan çeşitli ait turizm bu tip faaliyetlerin dalış yoluyla deniz yaşamının en yaygın gözlem edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?