Tutarlılık nedir:



As tutarlılık denir ilişki, bağlantı veya birliktelik birbirine veya bir bütünün parçalarını bir arada tutan veya bu arada şeylerden.

Bir bütün oluşturan farklı parçalar arasında Seo hizmeti  mantıksal ve yeterli ilişki de tutarlılık olarak bilinir.


Öte yandan, bir kişinin daha önce üstlenilen bir pozisyona ilişkin olarak ortaya çıkan tutumuna da tutarlılık denir . Bu anlamda, bir kimsenin tutarlı olduğu söylenirse, onların düşünme ve davranma biçimleri arasında bir uyuşma olduğu içindir.

Söz gelimi , Latince cohaerentĭa'dan gelir .

Ayrıca bkz Congruencia .

Metin tutarlılığı
Metinsel tutarlılık, onu oluşturan birimler arasında (cümleler, paragraflar, kesitler veya parçalar), onları üniter anlamsal varlıklar olarak tanıyabilen tutarlılık ilişkileri arasında tanımlandığı metinlerle ilişkilendirilen karakteristiktir. Bu anlamda, metinsel bir tutarlılığa sahip bir metin için, hem ana hem de ikincil, onu inşa eden çeşitli fikirlerin, mantıksal ve etkili bir şekilde bağlantılı olması gerekir, böylece okuyucu metnin genel anlamını belirleyebilir.

Bir kitabın metinsel bir tutarlılığa sahip olduğunu söylüyoruz, örneğin, onu oluşturan tüm bölümler ya da parçalar Kurumsal Seo   , merkezi bir temasa göre bir araya getirildiklerinde. Aynı özellik, her bölüm veya kitabın bölümünü oluşturan farklı cümleler ve paragraflar arasında kurulan ilişkilerde, daha düşük yapısal seviyelerde tanımlanabilmelidir.

Küresel tutarlılık
Küresel tutarlılık olarak, bir metnin tematik birimini biliyoruz; yani, metnin anlamının merkezi bir temanın etrafında döndüğü bir metnin oluşturulduğu yer. Bu anlamda, küresel tutarlılık, bir metni bir bütün olarak anlamlandırmamızı sağlar. Dolayısıyla, küresel tutarlılık, bir metnin farklı bölümlerine anlamlı ilişkiler sağlayarak, makro düzeyde çalışır.

Yerel tutarlılık
Yerel bir tutarlılık olarak, bir dizideki tek tek cümleler arasında kurulan anlamsal ilişkilere atıfta bulunur. Bu nedenle, yerel tutarlılık, metni oluşturan bölümlere tematik bir birim verir. Bu anlamda, küresel tutarlılığın aksine, yerel tutarlılık mikro düzeyde çalışır.

Tutarlılık ve uyum
tutarlılık hale taraflar arasında kurulan semantik ilişkiler yoluyla ifade edilir kadar anlamı ile sağlamak ve elde metin, o okuyucu tarafından anlaşılabilecek bir anlam. Bu anlamda, tutarlılık makro-metin düzeyinde gözlemleyebileceğimiz bir prosedürdür.

Diğer taraftan, uyum , metni oluşturan unsurlar arasındaki ilişkilerle, yani mesajın doğru bir şekilde iletilmesini sağlamak için kendi Seo uzmanı  oluşturdukları cümleler ve bağlantılar ile ilişkilidir. Dolayısıyla, uyumun mikro metin düzeyinde çalıştığı düşünülmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teklif nedir

Tulipán nedir?