Tyranny nedir?



Bir tiranlık bir tiran tarafından uygulanan bir hükümettir . Bu nedenle, her kim tarafından uygulandığı ile karakterize edilen, yasalarla sınırlı olmayan, otoriter ve despotik bir şekilde davranan, toplam veya Seo hizmeti      mutlak güce sahip olan bir hükümet şeklidir. Kelime Yunanca τυραννία (tyrannía) dan geliyor.


In Antik Yunan , zorbalar yedinci ve altıncı yüzyıllar arasında, her şeyden önce, hükmetti. C. Bu terim, halk tarafından takdir edilen bir tiran olduğunda, olumlu renkler elde etmeyi bile başardı.

Şu anda , tiranlar, iktidar yoluyla, darbeler yoluyla, demokratik seçimlerde zafer yoluyla, yasal yollarla iktidara erişebilirler.

Zorbalar genelde bireysel özgürlüklerin ihlal birçok durumda ödemeden, hukuka saygı olmadan, istediği zaman kural popülist demagoglar vardır. Bu nedenle, tiranlık konseptimin demagojik ve keyfi ile karakterize edilir Kurumsal Seo  hükümetler atfedilir yaygındır.

Ayrıca bkz  . Tyrant .

Şu anda, tyranny olabilir ayn ile diktatörlüğü otokrasisinin, despotizm, otoritarizme ve totalitarizm veya.

tiranlık gibi, diğer taraftan da, aşırı derecede, önce herhangi bir güç ya da üstünlük kişiyi kötüye adlandırılan edilebilir: "bakanlık olarak zulüm ile vatandaşların işlerini yönetme"

Figüratif anlamda ise tiranlığın, bir insanın Seo uzmanı iradesine bir tutkunun uyguladığı aşırı tahakküm olduğu söylenir: "Bu gururun zulmü altındadır".

Ayrıca Otokrasi'ye bakınız .

Aristoteles'e göre tiranlık
Aristoteles'e göre tiranlık, en kötü siyasi rejimdir, çünkü oligarşinin ve demagoginin ahlaksızlığının bir karışımından kaynaklanan monarşinin bozulmasıdır. Dahası, filozof için tiranlık, tek amacı kendi kişisel çıkarları olan tek bir kişinin (tiran) hükümetidir. Ardından, Aristoteles'in düşüncesine göre tiranlar, esasen demagojiler olmuşlardır. Bu kişiler, önderlerin iftiralarından halkın iyiliğini kazanmışlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tutarlılık nedir:

Teklif nedir

Tulipán nedir?